Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

«Ο περίπατος του σχιζοφρενικού: μια απο-δρομική έκθεση».

 Ατομική έκθεση του Βασίλη Μπαλάτσου

Γκαλερί The Apartment  
Είσοδος ελεύθερη 
24.02.2011 έως 02.04.2011
Τετάρτη έως Παρασκευή 17:00-20:00
Σάββατο 12:00-17:00



Η έκθεση «Ο περίπατος του σχιζοφρενικού: μια απο-δρομική έκθεση» δεν είναι μια παρουσίαση μιας καινούργιας σειράς έργων αλλά αποτελεί μια εννοιολογική πρόταση, ένα απόσταγμα της πρακτικής ενός πολυσχιδή καλλιτέχνη.
Ο Βασίλης Μπαλατσός είναι γνωστός για τα Independent Landscapes, επιτοίχιες εγκαταστάσεις με αυτοκόλλητες ταινίες που ορίζουν τα περιγράμματα του αστικού τοπίου και έχουν αισθητικές συγγένειες με τον ευρωπαικό μοντερνισμό του Mondrian. Στην παρούσα έκθεση ο καλλιτέχνης παρουσιάζει ένα καινούργιο Independent Landscape, το οποίο έγινε μέσα στο χώρο λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γκαλερί. Οι αυτοκόλλητες ταινίες που έχουν χρησιμοποιηθεί διακρίνονται για την συγκρατημένη μονο-χρωμία ή ακόμα και την α-χρωμία τους προτάσσοντας μια πιο εγκεφαλική προσέγγιση.
Ο καλλιτέχνης για πρώτη φορά εντάσσει ζωγραφικά έργα στη σύνθεση της εγκατάστασης αρνούμενος έτσι να διαχωρίσει πρακτικές, μέσα και είδη όσον αφορά στη θέαση και ανάγνωση της δουλειάς του. Παρουσιάζει επίσης καινούργια κολλάζ καθώς και ένα καινούργιο γλυπτό σε διάλογο με μια σειρά από παλαιότερα σχέδια, αναθεωρώντας, επανεξετάζοντας και διευρύνοντας έτσι τα όρια της δουλειάς του. Αποθώντας οποιαδηποτε διάθεση για αφηγηματικότητα, ο καλλιτέχνης φιλοδοξεί να ενθαρρύνει την ελεύθερη διάβαση από τη θέαση στο στοχασμό και την περισυλλογή.

Γκαλερί The Apartment

Ιθάκης 29Α, 112 57 Αθήνα, Τηλ: +302103215469 , http://www.theapartment.gr/

elculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: