Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου Στις 14 και 15 Αυγούστου - "Πλούτος-Πενίας Θρίαμβος".

«Είναι μελαγχολικό να λέγεσαι σήμερα Πλούτος»

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ μιλάει για τον ρόλο του στην κωμωδία του Αριστοφάνη που ανεβάζει το Θέατρο Τέχνης

«Οσο επικαιρική και να είναι η κωμωδία,εξ αντικειμένου είναι ζωντανή και ως τέτοια πρέπει να ακουμπάει την κοινωνία» λέει, επισημαίνοντας την ποιητική διάσταση του Αριστοφάνη. «Στεκόμαστε συνήθως στο αντικείμενο και όχι στο υποκείμενο, που είναι το κοινό . Δεν πρέπει το κοινό να φεύγει αδιάφορο από τις παραστάσεις. Καλύτερα να θυμώνει ή να κρατάει την κοιλιά του από τα γέλια ή τα κλάματα». Και καταλήγει παίζοντας ανάμεσα στις λέξεις πενία και παιδεία: «Η έλλειψη παιδείας οδηγεί στην πενία. Ως γνωστόνάλλωστε “ πενία τέχνας κατεργάζεται”, οπότε μπορώ να προσθέσω, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε,ότι Θέατρο Τέχνης Πενία κατεργάζεται!».
Με δεδομένο το κίνητρο να φωτιστεί περισσότερο ο ρόλος και η θέση της Πενίας από τον σκηνοθέτη, ο Δημήτρης Λιγνάδης συμμερίζεται την επίκαιρη διάσταση της συγκεκριμένης αριστοφανικής κωμωδίας: «Πλούτος ή Πενία; Ο προβληματισμός παραμένει σημερινός. Τι άλλο να πω;» αναρωτιέται δυνατά.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=346667&dt=03/08/2010#ixzz0vWpvqeI2

Δεν υπάρχουν σχόλια: