Επαγγελματική Οινική Εκπαίδευση: Πολιτισμός, Υγεία & Υπεύθυνη Κατανάλωση

Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.) σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων (Π.ΕΝ.Ο.), και το Wine In Moderation-Art de Vivre (WIM aisbl) οργανώνει παρουσίαση και συζήτηση με το κοινό και αρμόδιους φορείς, το Σάββατο 8 Μαρτίου και ώρα 11:00 ως 12:30, στην έκθεση ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2014 με θέμα:






Wine in Moderation - Art de Vivre
Επαγγελματική Οινική Εκπαίδευση: Πολιτισμός, Υγεία & Υπεύθυνη Κατανάλωση
Σύντομες Παρουσιάσεις (11:00 – 12:00)
Τη συζήτηση συντονίζει η κα Μερόπη Παπαδοπούλου, Δημοσιογράφος Οίνου & Δ/ντρια του περιοδικού “Οινοχόος”
I. Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση - Πρόγραμμα Leonardo da Vinci VET Αrt de Vivre Partnership

Δρ. Ταταρίδης Παναγιώτης, Πρόεδρος ΠΑΝΕΠΟ – κ. Ματθίδης Ανδρέας, Πρόεδρος ΠΕΝΟ

Σύντομη παρουσίαση ομιλητών και Ευρωπαϊκού προγράμματος LdV VET Art de Vivre Partnership για την αναγνώριση επαγγελματικών αναγκών στον ευρύτερο κλάδο του οίνου και την προσφορά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προσεγγίσεων σχετικά με τα θέματα οίνος, αλκοόλ, υγεία και υπεύθυνη κατανάλωση
ΙΙ. Παρουσίαση του προγράμματος Wine in Moderation-Art de Vivre

Φιλόπουλος Στέλιος, Δ/ντης Wine in Moderation-Art de Vivre (WIM) Aisbl

Σύντομη παρουσίαση του προγράμματος και των δράσεων εκπαίδευσης, ενημέρωσης και προώθησης της υπεύθυνης και έμμετρης κατανάλωσης στην Ευρώπη και την Ν. Αμερική.
ΙΙΙ. Οίνος & Υγεία

Prof. Mladen Boban MD, Medical School, University of Split, Croatia

Γιατί είναι σημαντικό να πίνουμε οίνο με μέτρο και με συνοδεία φαγητού – Πρότυπα κατανάλωσης οίνου και υγεία
ΙV. Νομοθεσία, Εμπορική Επικοινωνία και ο κλάδος του οίνου 

Arnaud Terrisson, Vin & Société, France

Περιορισμοί στην επικοινωνία οίνου και κλαδικός αυτοέλεγχος στην εμπορική επικοινωνία. Αναφορές στο γαλλικό νομικό πλαίσιο.
V. Εκπαιδεύοντας επαγγελματίες οίνου στην Γερμανία

Ursula Fradera, Deutsche Weinakademie, Germany

Σύντομη παρουσίαση σχετικών εκπαιδευτικών δράσεων και προγραμμάτων στην Γερμάνια που απευθύνονται σε Οινολόγους, Τεχνικούς Οινοποιίας και Αμπελουργίας, Οινοχόους, όπως επίσης και σε επαγγελματίες τους χώρου της υγείας
Συζήτηση με το κοινό και αρμόδιους φορείς (12.00 – 12.30)

Ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό με την συμμετοχή φορέων: Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου & Οίνου (ΕΔΟΑΟ), Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, Σύνδεσμός Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Νηφάλιοι, ΕΚΠΟΙΖΩ, Φορείς Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ΑΕΙ, Πολιτεία, σχετικά με Εκπαίδευση Επαγγελματιών σε θέματα υπεύθυνης κατανάλωσης και προσεγγίσεων που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των Ελλήνων επαγγελματιών και καταναλωτών.

Σχόλια