Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

"ΣΚΟΤΩΣΤΕ" ΤΟΥΣ...ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ!..

Υπογράφει
ο Γιώργος Καραχάλιος
Δημοσιογράφος- Φιλόλογος


..."Δούλεψε για να ζήσεις και κλέψε για να...αποκτήσεις"

Επίκαιρος για άλλη μια φορά, ο αριστοφανικός λόγος μέσα από το έργο "Ο ΠΛΟΥΤΟΣ" ...΄Ενα έργο που διακωμωδεί την άνιση κατανομή του πλούτου...

Και με το διαχρονικό - παράλληλα- ερώτημα να εξακολουθεί να επιζητά την απάντησή του:

"Ο Αριστοφάνης εξακολουθεί χιλιάδες χρόνια να είναι επίκαιρος? Ή εμείς δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν πρόκειται να αλλάξουμε?"

Ωστόσο, το "τέλος των ψευδαισθήσεων" ήνεγκεν...Εφτασε..."Επί σκηνής" και ορατό από όλες τις πλευρές...Από την πλατεία, τα θεωρεία και τους εξώστες:

"Η πριγκίπισσα που φίλησε το βάτραχο...με την ΕΛΠΙΔΑ εκείνος  να μεταμορφωθεί σε ένα όμορφο πριγκιπόπουλο ,,,Αντ΄αυτού όμως μεταμορφώθηκε κι ΕΚΕΙΝΗ σε ,,,βατραχίνα!!!
Μια από τις μεγαλύτερες καμπές στην πορεία αυτού του τόπου, αυτής της χώρας σηματοδοτείται όταν οι πολιτικοί καταφέρνουν να συμφιλιωθούν με αυτές τις...'βατραχίσιες' πλευρές τους, καθώς δεν μπόρεσαν και ίσως δεν θα μπορέσουν ποτέ να μεταμορφωθούν σε πρίγκιπες: σε ό τι δηλ ονειρεύτηκαν, ήλπισαν, πίστεψαν και περίμεναν απ αυτούς οι απλοί πολίτες!


Τα βαρύγδουπα λόγια και οι κάλπικες υποσχέσεις έσκασαν στον αέρα...Σαν τζούφια βεγγαλικά μιας καλοστημένης και σκηνοθετημένης ροζ εκδήλωσης,

Λόγια και λέξεις...Λέξεις- κενές περιεχομένου, αφού δε μετατράπηκαν σε πράξεις!!!

Σημεία, όχι μόνον των καιρών, του παρόντος αλλά και του παρελθόντος,,,Σημεία της πολύχρονης ιστορίας μας...Μιας ιστορίας που σκιαγραφείται και οριοθετείται, κυρίως, σαν "τροφοδότης λογαριασμός" και όχι σαν "πηγή" έμπνευσης, ενέργειας, διδαχής, λογισμού και εθνικής, οικονομικής, κοινωνικής και αξιακής καταξίωσης!...Ετσι , λοιπόν, έχουμε και λέμε: 


Σαράντα χρόνια: Λόγια,...Λόγια...Λόγια,...
Σαράντα χρόνια: Υποσχέσεις...υποσχέσεις ...υποσχέσεις...
Σαράντα χρόνια: Ψέμματα...ψέμματα,,,,ψέμματα,...
Σαράντα χρόνια: Έκλεβαν...έκλεβαν...έκλεβαν...
Σαράντα χρόνια: Έφαγαν...έφαγαν...έφαγαν...
Σαράντα χρόνια: Έκλεβαν και καταχρέωναν τη χώρα, υπερδανειζόμενοι, όχι για το καλό της πατρίδας, αλλά για το καλό το δικό τους, των συγγενών, των φίλων και των ημετέρων,,Τι ίδιο, ωστόσο, σκηνικό και σήμερα...Στο ίδιο έργο θεατές..

Τερατώδη ψέμματα, απίστευτη συνθηματολογία, κάλπικες υποσχέσεις και ελπίδες, επικοινωνιακές τακτικές, ρουσφετολογία, σκάνδαλα και αλχημείες, λάθη επί λαθών και τόσα άλλα δρώμενα και τεκταινόμενα, από μια ..."επανάσταση" που όμως δεν ήρθε...!


Και με το ..."σώμα του εγκλήματος" να περιστρέφεται, τον τελευταίο καιρό, γύρω από το Ασφαλιστικό και τα Ταμεία!...

Τα ασφαλιστικά ταμεία, των οποίων τα αποθεματικά λεηλατήθηκαν και εξαερώθηκαν από τους σκόπιμους και λανθασμένους χειρισμούς, από τα χαμηλά και μηδαμινά καταθετικά επιτόκια, , τις άτοκες καταθέσεις, από το Χρηματιστήριο, τα δομημένα ομόλογα, το κούρεμα  και την κακοδιαχείριση των  εκάστοτε Προέδρων και Διευθυνόντων  Συμβούλων τους που δε δίστασαν απροκάλυπτα και θρασύτατα να..."βάλουν το χέρι στο βάζο με το μέλι..."!

Και τώρα, πιά, "τι μέλλει γενέσαι?"

Aπλούστατα; Καλούμαστε όλοι να διορθώσουμε σε ένα χρόνο(!) τις παθογένειες και τις αμαρτίες  σαράντα χρόνων!!!- Αλήθεια, υπάρχουν άραγε και σήμερα ¨πριγκιπόπουλα- σωτήρες?"
-Υπάρχουν στις μέρες μας?
-Φυσικά, και..."υπάρχουν"
-Πριγκιπόπουλα που ακούνε στο όνομα..."ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ!...

Συνταξιούχοι, που καλούνται να "βγάλουν το φίδι απ την τρύπα" και τα κάστανα απ τη φωτιά"... Τη φωτιά που διαχρονικά άναψαν οι ταγοί  μας (και όχι μόνο) για να ζεστάνουν - στις περισσότερες περιπτώσεις- τις δικές τους τσέπες!...

Συνταξιούχοι που καλούνται "να πληρώσουν- ακόμα για μια φορά- το μάρμαρο"...Και να εξαργυρώσουν την άδικα πετσοκομμένη και πενιχρή σύνταξή τους σε μια "λευκή επιταγή" προκειμένου να εξοφληθεί το δυσβάσταχτο χρέος, που δημιούργησαν όλοι εκείνοι που χρόνια τώρα κρατούσαν στα χέρια τους το τιμόνι και τις τύχες της χώρας μας.

Κι από την άλλη - στην "αντιπέρα όχθη"- με τις ..."λίστες των ληστών" να  μένουν μέχρι σήμερα ερμητικά κλεισμένες στο...χρονοντούλαπο της διαπλοκής, της διαφθοράς και της μεγαλοδιαφυγής!...

"Σκοτώστε" , λοιπόν, τους συνταξιούχους, για να σώσετε τους κλέφτες, τα κλεμμένα και τους μεγαλοφοροφυγάδες,

Κατά τα άλλα: απλά, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!...

Ίσως τώρα να έρχονται,,,"τα κουμπιά της Αλέξαινας..."Δεν υπάρχουν σχόλια: