Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

«Κοιτάσματα Τέχνης»... στο Λαύριο...ως 31 Αυγούστου

Η Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» παρουσιάζει την έκθεση «Κοιτάσματα Τέχνης»...
... από τη gallery “Καπλανών 5” στη Villa Serpieri
του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου...


Είναι σπάνια συγκυρία να συναντώνται τόσο κορυφαίοι εικαστικοί δημιουργοί, στην πλειονότητά τους Καθηγητές των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών, σε μια ομαδική έκθεση. Όμως, το στοιχείο αυτό δεν παραπέμπει σε μια πληκτική ομοιογένεια, αλλά σε έναν καλλιτεχνικό πλουραλισμό, αφού το προσωπικό τους ύφος είναι παντελώς ανεξάρτητο. Ωστόσο η συνύπαρξή τους στην ίδια Αίθουσα αναδεικνύει, πάνω απ΄ όλα, την πολυφωνία της ελληνικής Τέχνης.
Οι εικαστικοί δημιουργοί που εκθέτουν τα έργα τους σ΄ αυτήν την έκθεση, εκπροσωπούν μερικές ισχυρές εκδοχές της πρόσφατης ελληνικής εικαστικής δημιουργίας, είτε μιλάμε για ζωγραφική, είτε για γλυπτική, είτε για φωτογραφία, είτε για χαρακτική. Εξάλλου με όποιο πρόσωπο και αν παρουσιάζεται τελικά η Τέχνη, προηγείται πάντα η ίδια διαδικασία: μια διαρκής πνευματική αναμέτρηση του δημιουργού με την εικόνα του κόσμου. Εδώ, το «περισσότερο» και το «λιγότερο» δεν εξαρτώνται από το πόσες νοηματικές εκδοχές είναι παρούσες αλλά από την πυκνότητα και το βάθος αυτών των εκδοχών.
Από την άλλη, δεν ξεχνάμε ότι η Τέχνη είναι κατά βάθος μια σιωπηλή, προσωπική, μοναχική πνευματική άσκηση, τόσο για τον εικαστικό καλλιτέχνη, όσο και για τον θεατή. Απολαμβάνοντας την πολυφωνία και την ποικιλομορφία μέσα από τα παρουσιαζόμενα έργα, αβίαστα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η Τέχνη είναι αποκλειστικά ζήτημα εμπειρίας και ό,τι εντέλει εδώ μετράει είναι η Ποιότητα.
Ώρες:
  • Δευτέρα - Πέμπτη 18:00 - 22:00 .
  • Παρασκευή - Κυριακή: 12:00 - 10:00.
Χώρος: Αίθουσα Τέχνης “Καπλανών 5” στη Villa Serpieri του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου,. Λεωφ. Λαυρίου 1, Λαύριο. Τηλ.: 22920 60545 & 6986 217218.
http://www.kaplanon5.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: