Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΟΡΓΩΝΑΝ ΤΗΝ...ΑΣΦΑΛΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ...ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ!






Υπογράφει
ο Γιώργος Καραχάλιος
Δημοσιογράφος- Φιλόλογος



Ο λόγος- όπως αντιλαμβάνεστε- για τους αγρότες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους και με την "αρωγή" και την "ανοχή", φυσικά, της εκάστοτε κυβέρνησης, πρωτοστατούσαν εδώ και δεκάδες χρόνια στην καθιερωμένη τακτική τους:

Να "οργώνουν" κάθε χειμώνα- με τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τα τρακτέρ τους- την...άσφαλτο και να απολαμβάνουν κάθε άνοιξη και καλοκαίρι τους καρπούς της σοδειάς τους, "καλλιεργώντας" επιδοτήσεις(...και τα τελευταία χρόνια "φωτοβολταϊκά)!...







Σήμερα, ωστόσο, τι γίνεται?


Όπως πάντα. Μια από τα ίδια. Στο ίδιο έργο θεατές: "Τι έχεις Γιάννη, τι είχα πάντα!..."

Κυβέρνηση και μείζονα αντιπολίτευση, στο δέος του πολιτικού κόστους και προκειμένου  να αποφύγουν την "μήνιν" των αγροτών, αλλάζουν πορεία στο τιμόνι του καραβιού της χώρας και επιλέγουν το "όπισθεν ολοταχώς"!

Στόχος να κερδηθεί κομματικός χρόνος και να καμφθούν οι αντιδράσεις βουλευτών συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Απέσυραν ως εκ τούτου από το πακέτο των προαπαιτουμένων μέτρων που θα ψηφιστούν σήμερα στη Βουλή, τις αλλαγές που αφορούν στη φορολογία των αγροτών και στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ("...Τι Γιαννίτσης- τι Χαικάλης!...)


Ελιγμοί της τελευταίας στιγμής. Τακτικές του παρελθόντος. Τεκταινόμενα και δρώμενα που σηματοδοτεί το "κρας τεστ" της σημερινής ψηφοφορίας στην Εθνική Αντιπροσωπεία.

Έτσι, λοιπόν, από τη μια. Ο ..."ενιαίος" ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εν δυνάμει διασπασμένος σε δύο πτέρυγες (και όχι μόνον) να μετρά τους εσωτερικούς συσχετισμούς...Το "καλαμπούρι" με τις διπλές πλειοψηφίες θα πρέπει να τελειώνει. 

Κι απ την άλλη, η αξιωματική Αντιπολίτευση να υπενθυμίζει- δια στόματος μεταβατικού προέδρου της- τις διαφορές που χωρίζουν τη Νέα Δημοκρατία από το ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε πολιτικό όσο και σε ιδεολογικό επίπεδο. Και ταυτόχρονα να επισημαίνουν πως "δε θα ψηφίσουμε μέτρα για να κυβερνούν οι άλλοι..."


Κι από κοντά, η Φώφη με το ..."όλον ΠΑΣΟΚ" να εισηγείται μια νέα σύγκλιση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Και ταυτόχρονα να ζητά να εφαρμοσθεί το σύστημα της απλής αναλογικής στις επόμενες εκλογές... Αίτημα την υλοποίηση του οποίου απέφευγε όσο κυβερνούσε όπως ο διάολος το λιβάνι!...



                ----------------------------------------------------------------

Όσο για την ελληνική κοινωνία, τι να πούμε?

Προβληματισμός, σύγχυση, αμηχανία, απογοήτευση, απαισιοδοξία, αβεβαιότητα, ανασφάλεια και αγωνία για το "  τι μέλλει γενέσθαι" στο επίκεντρο της καθημερινότητας των πολιτών.


Και συνάμα η ελληνική κοινωνία να δοκιμάζει τις αντοχές. Και να αντιλαμβάνεται - μέσα από τα τηλεπαράθυρα και τις διαλεκτικές αντιπαραθέσεις των πολιτικών - πως οι κινήσεις και οι τακτικές των πολιτικών κομμάτων καθοδηγούνται - για άλλη μια φορά- από το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. 
Και μάλιστα, σήμερα, που η συγκυρία είναι τέτοια, ώστε αν ο πολιτικός κόσμος εισέλθει σε έναν πρόωρο εκλογικό μαραθώνιο, η χώρα θα διακινδυνεύσει τα πάντα, για άλλη μια φορά.


Ως εκ τούτου, ο πολιτικός κόσμος της χώρας θα πρέπει να χαμηλώσει τους τόνους και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. 

Όπως δεν υπάρχει άλλωστε και άλλη ευκαιρία για τους πολιτικούς, αν θέλουν να σταματήσουν την απαξίωσή τους, Και ταυτόχρονα να εξιλεωθούν για τις πολλές και μεγάλες ευθύνες που αναλογούν στον καθένα για τα σαράντα χρόνια που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.


Ωστόσο, και έως ότου γίνουν έκδηλα τα εύλογα αυτά "δείγματα" των πολιτικών, οι Ελληνες δεν θα σταματήσουν να..."μιμούνται" το διαχρονικό Στέλιο Καζαντζίδη, με το πάλαι ποτέ ανεπανάλειπτο: "αμφιβολίες με το μυαλό μου βασανίζουνε πολλές, αμφιβολίες τρελές, αμφιβολίες τρελές.."

             ---------------------------------------------------------------------------------

Όσο για την "καημένη" την Ελλαδίτσα μας...Ας έχουν υπ όψιν τους οι πολιτικοί πως κατά το ..."ολίγον έγκυος" και το επίκαιρο "ολίγη γίγαντες", δεν υπάρχει "ολίγον έξοδος".
"Ολίγον εντός- ολίγον εκτός Ευρώπης και Ευρωζώνης" δεν υπάρχει!...Τελεία και παύλα. Συριζαίοι λοιπόν, Νεοδημοκράτες, Ποταμίσιοι, Πασόκοι και οι συν αυτώ θα πρέπει τελικά να συνειδητοποιήσουν πως πάνω από το κομματικό συμφέρον , είναι το συμφέρον και η σωτηρία της χώρας.

Άλλωστε και οι ίδιοι οι πολιτικοί σε κάθε ευκαιρία σπεύδουν να υποστηρίξουν πως πρώτιστο καθήκον τους είναι το συμφέρον της χώρας.
Σκεφθείτε να μην το είχαν και ως πρώτιστο καθήκον...Τι άραγε περισσότερο θα έκαναν στη χώρα?






Δεν υπάρχουν σχόλια: