"ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ" 2015


Υπογράφει 
ο Γιώργος Καραχάλιος
Δημοσιογράφος- Φιλόλογος


Στην εποχή της οικονομικής κρίσης, αλλά και στην εποχή της ΚΡΙΣΗΣ ΑΞΙΩΝ...
...η ευπρέπεια, ωστόσο, η παιδεία, η εντιμότητα, η υπευθυνότητα, η ευθυκρισία, η διορατικότητα, η μαχητικότητα και η προσφορά είχαν την ευκαιρία να "πρωταγωνιστήσουν" σε εκδήλωση που έγινα πρόσφατα στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Αθήνα.
Μια εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σύνδεσμος Ανταποκριτών Διεθνών Μ.Μ.Ε. Ελλάδος τίμησε Ελληνες δημοσιογράφους- ανταποκριτές, οι οποίοι με το έργο τους ανέδειξαν και στήριξαν την Ελλάδα σε κρίσιμες στιγμές της Σύγχρονης Ιστορίας.
Πρόκειται για τους δημοσιογράφους

Παύλο Ναθαναήλ, (Διευθυντής Προγραμμάτων Νοτίου Ευρώπης στο BBC την δεκαετία του 1960, μέχρι σήμερα ο μόνος Έλληνας που κατέλαβε στο BBC τόσο υψηλή),

Ανδρέα Αρνάκη, (για την ραδιοφωνική εκπομπή του « Ραντεβού στην Γερμανία» της Deutsche Welle στην δικτατορία),

Φιλήμονα Δόπουλο, (οργάνωσε και διεύθυνε το Associated Press στην Ελλάδα),

Ιωάννη Ρήγο, (ανταποκριτή από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στη Μέση Ανατολή και μετά στην Ελλάδα)

Στάθη Γιαννακόπουλο, (πρωτοπόρο παλαίμαχο σήμερα φωτοειδησεογράφο και κινηματογραφιστή).

Ειδική αναγνώριση παραδόθηκε στην κ. Γκ. Τσατσαρώνη, σύζυγο του αείμνηστου ανταποκριτή και συνδικαλιστή Κώστα Τσατσαρώνη.


IMG 1058 Copy


Τα Βραβεία και τις Τιμητικές Διακρίσεις απόνειμαν στους προαναφερθέντες οι:

π. Πρωθυπουργός κ. Ι. Γρίβας, ο Ακαδημαϊκός κ. Ε. Μουτσόπουλος, η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ, κ. Μ. Ζαρίφη, ο Δημοσιογράφος και Υπεύθυνος Τύπου του Υπουργείου Τουρισμού κ. Ι. Βερμισώ και ως ακροατές των αντιδικτατορικών εκπομπών οι Κ. Αλμπάνης, Κ. Βαλσαμάκης και. Μ. Παπασάββας. Για την «Ευπρέπεια» στον Τύπο μίλησε ο Ακαδημαϊκός κ. Ε. Μουτσόπουλος, ενώ για την προσφορά του Κ. Τσατσαρώνη η κα Βέρα Κορίδη .
Μίλησαν επίσης για τη σημασία της είδησης στα σύγχρονα προβλήματα της δημοσιογραφίας και της χώρας οι Ε. Τσικνής Πρόεδρος και ο Κινέζος ανταποκριτής Yang Shaobo, Γεν. Γραμματέας του ΣΑΔΜΜΕ .

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος Θύμιος Τσικνής, σε σύντομη ομιλία του είπε ότι τα Βραβεία και οι Τιμητικές Διακρίσεις «ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ» 2015 θεσπίστηκαν από το Σύνδεσμο, για να τιμηθεί και αποτιμηθεί η επαγγελματική διαδρομή ανθρώπων, που υπηρέτησαν το Δημοσιογραφικό Λειτούργημα με Ευπρέπεια, Υπευθυνότητα, Ευθύνη, Διορατικότητα, Ευθυκρισία και Εντιμότητα, χωρίς να χάσουν την ψυχή τους.

Αναφερόμενος στην προσωπικότητα των τιμώμενων Δημοσιογράφων, ο κ. Τσικνής είπε ότι στάθηκαν συνεπείς και ειλικρινείς, στήνοντας γέφυρες πληροφόρησης και επικοινωνίας ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικών τόπων, γνωρίζοντας τους κόσμους, που αν σήμερα έρχονται στην οθόνη του υπολογιστή σε κλάσμα του δευτερολέπτου, στην εποχή τους η διακίνηση της είδησης γινόταν κάτω από δύσκολες συνθήκες –ταχυδρομείο, τηλέγραφο, τηλεφωτογραφία, τηλέτυπο, κλπ.
(Με τον κ. Παύλο Ναθαναήλ- Διευθυντή Προγραμμάτων Ν. Ευρώπης στο BBC, το μοναδικό Ελληνα που κατέλαβε στο BBC τόσο υψηλή θέση).

(Με τον π. Πρωθυπουργό κ. Ι. Γρίβα και με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδας κ. Θύμιο Τσικνή)

Σχόλια