Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

4ο ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΖΑΖ










Φλώρος Φλωρίδης
Paul Lytton
Phil Wachsmann
Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου
Μικρή Σκηνή | 21:00
Σημαντική φωνή στην διεθνή αβάν-γκαρντ σκηνή εδώ και πολλές δεκαετίες, ο Φλώρος Φλωρίδης έχει διανύσει μια τεράστια διαδρομή στη σύγχρονη μουσική και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό.  Στο 4ο Πανόραμα της Στέγης έρχεται με δύο εξίσου δεινούς και δημιουργικούς μουσικούς με τους οποίους έχει συμπράξει πολλές φορές στο παρελθόν.

Νίκος Αναδολής
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου
Μικρή Σκηνή | 21:00

Στα 23 του χρόνια, με διάκριση από το Βerklee της Βοστόνης και με ένα βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού τζαζ πιάνου “Martial Solal”,  αλλά κυρίως με αναμφισβήτητη μουσικότητα και αυτοσχεδιαστική φαντασία, ο Νίκος Αναδολής έρχεται στη Στέγη για την πρώτη εμφάνισή του στην Ελλάδα με το νέο τρίο του.

Πέτρος Κλαμπάνης & Contextual
Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, 20:30
Ο Πέτρος Κλαμπάνης διαχειρίζεται άψογα ένα απαιτητικό μουσικό όργανο, το κοντραμπάσο, καθώς ξεδιπλώνει μια πυκνή μουσική γραφή με προσωπικό χαρακτήρα, που αποτυπώνει τη δική του διαδρομή από τη Ζάκυνθο και την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη Νέα Υόρκη, που έχει εδώ και χρόνια επιλέξει ως έδρα και νέα αφετηρία του.  Στη Στέγη έρχεται με τρεις πραγματικά σπουδαίους μουσικούς, τον Jean-Michel Pilc, τονGilad Hekselman και τον John Hadfield, οι οποίοι έχουν τη δική τους αξιοζήλευτη διαδρομή στην παγκόσμια τζαζ σκηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: