Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

«Το βουνό ως φυσικός και ψυχικός χώρος του ορειβάτη»





· Μπορούμε να δούμε το βουνό μόνο ως φυσικό χώρο όπου κάνουμε ορειβασία ή μήπως αναζητούμε στο βουνό κάτι από το μέσα μας;
· Πώς συνομιλούν και πού συναντιούνται ο ψυχισμός του ορειβάτη με το φυσικό χώρο της ορειβασίας, το βουνό;

Αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν ορειβάτες από τρεις διαδοχικές ορειβατικές γενιές: ο κ.Παύλος Τσιαντός (Οδηγός Βουνού - Εκπαιδευτής Ορειβασίας Ε.Ο.Ο.Α. -  κινηματογραφιστής),  ο κ.Γιάννης Κωνσταντάκης  (Bοηθός Εκπαιδευτής Ορειβασίας Ε.Ο.Ο.Α.) και ο κ.Κώστας Βροχίδης (αναρριχητής βράχου).
Σε αυτή την προσέγγιση, συμμετέχει η Ψυχοδυναμική Ομάδα "Αντίκρισμα" με εισηγητή τον κ.Κωνσταντίνο Καρδαρά (Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής, μέλος του ΕΠΟΣ Φυλής) και τους κ.Αντώνη Κατσαμάγκο (Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής) και κ.Πασχάλη Καπουσούζη(Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής) που θα συντονίσουν την ανοιχτή και διαδραστική συζήτηση που θα ακολουθήσει με το ορειβατικό κοινό.
Στην εκδήλωση θα προβληθεί απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ του Παύλου Τσιαντού "Mountains and Man" (Tα βουνά και ο άνθρωπος)
 Τετάρτη 15 Μαϊου 2013 και ώρα 19:30
Πολυχώρος «ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΥΤΑ» Τιμοκρέοντος 6Α, Άγιος Σώστης,
Είσοδος Ελεύθερη
ΠΡΟΣΒΑΣΗ:
 α) Με όλες τις συγκοινωνίες οι οποίες διασχίζουν τη Λ. Συγγρού, αποβίβαση στη στάση Άγιος Σώστης.
β) Με το ΜΕΤΡΟ αποβίβαση στο σταθμό ΦΙΞ και μετεπιβίβαση σε λεωφορεία ή τρόλεϋ (βλέπε α').
γ) Με το ΜΕΤΡΟ αποβίβαση στο σταθμό Ν. ΚΟΣΜΟΣ  και περπάτημα 13 λεπτά ή μετεπιβίβαση στο τράμ και αποβίβαση στάση ΜΠΑΚΝΑΝΑ

Ο Πολυχώρος βρίσκεται δύο οικοδομικά τετράγωνα πίσω από την εκκλησία του Αγίου Σώστη

Δεν υπάρχουν σχόλια: