Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ “FUTURE LEADERS: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ” ΤΗΣ HAY GROUP





Η πρωτοβουλία Future Leaders: Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μελλοντικών Ηγετών” πραγματοποιείται από τη διεθνή συμβουλευτική εταιρεία Hay Group και έχει ως στόχο να βοηθήσει τη νέα γενιά στην απόκτηση εμπειριών και στην ανάπτυξη ικανοτήτων. Πρόκειται
ουσιαστικά για μία ευκαιρία να έρθουν κοντά μεταπτυχιακοί φοιτητές και έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων, με σκοπό να εργαστούν από κοινού για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων που αφορούν θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Τον Οκτώβριο του 2010 η πρωτοβουλία “Future Leaders: Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μελλοντικών Ηγετών” βρέθηκε δίπλα στον μη κυβερνητικό εθελοντικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με στόχο την ενίσχυση και τη στήριξη του πολύπλευρου έργου του. Από τις 18 έως και τις 24 Οκτωβρίου οι 9 Future Leaders, τα 4 στελέχη των εταιρειών ΑΒ Βασιλόπουλος, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ΤΙΤΑΝ και VODAFONE και η σύμβουλος της Hay Group, συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στο Μαρούσι, για να συνεργαστούν στο έργο με τίτλο “Μέθοδοι και τρόποι χρηματοδότησης των εθελοντικών δράσεων του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»”.
                                                                
Η ομάδα έργου, αφού διεξήγαγε μία κριτική μελέτη της υπάρχουσας κατάστασης ως προς τις εσωτερικές και εξωτερικές συνθήκες στα πλαίσια των οποίων λειτουργεί ο οργανισμός, εργάστηκε πάνω στη διαμόρφωση προτάσεων που αφορούν στη βελτίωση των δράσεών του, στη διαδικασία αλλαγής σε εσωτερικά θέματα και διαδικασίες, στη διατύπωση ιδεών και προτάσεων για νέες δραστηριότητες, στην εξωτερική επικοινωνία και προβολή του έργου του οργανισμού, καθώς και στην περαιτέρω δραστηριοποίηση για αύξηση της αναγνωρισιμότητας του έργου και των δράσεών του και αύξηση της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σε θέματα σχετικά με την ευτυχία των παιδιών γενικότερα.
                                        
Μέσα από την επταήμερη αυτή δραστηριότητα, τόσο οι “νέοι ηγέτες”, όσο και τα στελέχη που συμμετείχαν σ’ αυτήν, κατάφεραν να γίνουν μία δυναμική ομάδα, η οποία είχε ναι μεν στόχο, παραδοτέα και προθεσμίες, αλλά ταυτόχρονα πολύ καλή διάθεση και πολλή όρεξη για δουλειά. Μέσα από αυτό ακριβώς το καλό κλίμα προέκυψε το τόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα της ομαδικής εργασίας, το οποίο όχι μόνο αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τη μελλοντική δυναμική δράση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά και μια ουσιαστική προσφορά στην κοινωνία σε ευρύτερα πλαίσια. Όπως χαρακτηριστικά και η ίδια η ομάδα δήλωσε “Αν μας ρωτούσε κάποιος τι σημαίνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πριν συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα, θα απαντούσαμε άκρως τυπικά ότι πρόκειται για έναν οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ασχολείται με τη φροντίδα παιδιών που δεν έχουν οικογένεια. Το να ζεις από κοντά όμως το τι σημαίνει «Χαμόγελο» και να προσπαθείς να νοιώσεις με την καρδιά σου το σκοπό που υπηρετεί, αποτελεί εμπειρία ζωής. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν είναι απλώς ένας οργανισμός, είναι μια μεγάλη οικογένεια, που οι δεσμοί της είναι τόσο δυνατοί που ξεπερνούν τους δεσμούς μιας τυπικής οικογένειας…”

Το έργο “Μέθοδοι και τρόποι χρηματοδότησης των εθελοντικών δράσεων του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»” θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση με τίτλο “Ηγέτες του Μέλλοντος: Θέτοντας βάσεις για να χτίσουμε μια κοινωνία με Όραμα και Αξίες”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στις 17:00 στο κτήριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Στην εκδήλωση αυτή, ο Πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος θα μιλήσει για τη σημασία που έχουν τα ευρήματα της ομάδας έργου σαν εργαλεία για την εξέλιξη του οργανισμού, τόσο σε βραχυπρόθεσμο, όσο και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, καθώς και για τη συνολική αξία που μπορεί η εμπειρία αυτή να προσθέσει στον οργανισμό γενικότερα.

Ο οργανισμός «To Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως όλα τα μέλη της ομάδας που συμμετείχαν στο έργο “Μέθοδοι και τρόποι χρηματοδότησης των εθελοντικών δράσεων του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»” και πιο συγκεκριμένα: την κ. Νατάσσα Παύλου, Executive Selection Consultant της Hay Group, την κ. Αλεξία Μαχαίρα, Communication & C.R. Manager της ΑΒ Βασιλόπουλος, τον κ. Jan Van Velzen, Marketing Manager της Heineken στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, τον κ. Θανάση Ντανά, Group financial Reporting & Accounting Senior Manager του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, τον κ. Γιώργο Διαμαντόπουλο, Business Sales Manager της Vodafone και τους φοιτητές κ.κ. Θεοδώρα Αναστασίου, Αθανάσιο Μελιγκώνη, Γεώργιο Μίχο, Ευάγγελο Μπουλουγούρη, Βίλμα Παπαβλασσοπούλου, Φραντζέσκα Σφακιωτάκη, Αικατερίνη Τσιόγκα, Αλίκη Τσόπελα και Διονύσιο Φωτόπουλο.

Η ομάδα έργου της πρωτοβουλίας “Future Leaders: Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μελλοντικών Ηγετών” που ασχολήθηκε με το έργο “Μέθοδοι και τρόποι χρηματοδότησης των εθελοντικών δράσεων του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»”.



Δεν υπάρχουν σχόλια: