Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Ενήλικες

Συγκεκριμένα εργαστήρια και ειδικά σεμινάρια προσφέρονται σε προκαθορισμένες ημερομηνίες. Τα εργαστήρια ή τα σεμινάρια αυτά πραγματοποιούνται στο πλαίσιο μιας θεατρικής ή χορευτικής παράστασης και υλοποιούνται από τους συντελεστές της συγκεκριμένης παράστασης, δηλαδή τους σκηνοθέτες, τους ηθοποιούς, τους χορογράφους κ.λπ. Απευθύνονται σε φοιτητές αντίστοιχων σχολών (π.χ. Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης-Κ.Σ.Ο.Τ., Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου, κ.ά.) και σε επαγγελματίες αντίστοιχων κλάδων, δεδομένου ότι το επίπεδο των περισσότερων εργαστηρίων είναι υψηλό και εξειδικευμένο.

Κρατήσεις
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, η κράτηση είναι απαραίτητη:T: 213-017-8034E: education@sgt.gr
Yπεύθυνη: κα Μυρτώ Λάβδα






Θέατρο χωρίς σκηνοθέτη: Πώς δουλεύει μια κολλεκτίβα ηθοποιών;

Ένα σεμινάριο/εργαστήριο από τους
tg STAN
Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011, 11:00-15:00
Αίθουσα Εκθέσεων & Διαλέξεων (5ος όροφος)
 
H βελγική κολλεκτίβα tg STAN προσφέρει ένα μοναδικό σεμινάριο/εργαστήριο, στο οποίο οι συμμετέχοντες καλούνται να μυηθούν στη φιλοσοφία, τη μεθοδολογία και την πρακτική τους. Στη δουλειά των tg STAN δίνεται έμφαση στην ανεξαρτησία των ηθοποιών από την «εξουσία» του σκηνοθέτη και του συγγραφέα. Οι ηθοποιοί κάνουν τα πάντα μόνοι τους: δεν συνεργάζονται με σκηνοθέτες, δραματουργούς, σκηνογράφους. Πώς δουλεύει ένας ηθοποιός, πώς υποδύεται ένα ρόλο, πώς χειρίζεται ένα κείμενο και το ρεπερτόριο που έχει στα χέρια του;
Το σεμινάριο απευθύνεται σε: φοιτητές σχολών θεάτρου, επαγγελματίες ηθοποιούς, σκηνοθέτες.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η βασική γνώση της αγγλικής γλώσσας.
Κόστος συμμετοχής: €20
 ανά άτομο
---

A Masterclass by a Great Master
Με τον χορογράφο Josef NadjΚυριακή 9 Ιανουαρίου 2011, 10:00-15:00
(12:00-13:00
διάλειμμα) Αίθουσα χορού (4ος όροφος)   
Στο πλαίσιο της παράστασης Cherry-Brandy στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης και γνωστός χορογράφος Josef Nadj παραδίδει για μία μόνο ημέρα ένα masterclass για επαγγελματίες χορευτές. Γνωστός για την ενασχόλησή του με την παντομίμα, το τσίρκο, το σχέδιο και τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και το χορό, θα σας μυήσει στις τεχνικές του και στον τρόπο που δουλεύει. 
Το masterclass θα διεξαχθεί στα γαλλικά και θα υπάρχει διαδοχική διερμηνεία.
Κόστος συμμετοχής: €20
 ανά άτομο

---

Χορός και Δραματουργία
Τριήμερο εργαστήριο από την
Hildegard De Vuyst, δραματουργό της ομάδας RootlessRoot
Παρασκευή 11, Σάββατο 12, Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011, 11:00-16:00 (διάλειμμα 13:00-14:00)
Αίθουσα χορού (4ος όροφος)
Τι βλέπετε; Πόσο πιο απλή από αυτήν μπορεί να είναι μια ερώτηση; Κι όμως, είναι τόσο δύσκολο να απαντηθεί. Έτσι αρχίζει ένα τριήμερο εργαστήρι Χορού και Δραματουργίας για χορογράφους και τους χορευτές τους. Ας το διατυπώσουμε ως εξής: ακόμα κι αν δεν υπάρχει δραματουργός, υπάρχει δραματουργία, και είναι καλύτερο να συνειδητοποιούμε την ύπαρξή της. Το εργαστήριο προσφέρει εξαντλητικό στοχασμό πάνω στην πρακτική του στησίματος μιας χορευτικής παράστασης και τη δημιουργία μιας προσωπικής πορείας του καλλιτέχνη. Αυριανοί δραματουργοί μπορούν να συμμετάσχουν ως παρατηρητές.
Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η βασική γνώση της αγγλικής γλώσσας.
Απαραίτητη είναι η συμμετοχή και τις τρεις ημέρες. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει μετά την αποστολή σύντομου βιογραφικού και μικρής παραγράφου, αίτησης ενδιαφέροντος στο:
education@sgt.gr
Θα προτιμηθούν τελειόφοιτοι φοιτητές σχολών χορού και επαγγελματίες χορευτές και χορογράφοι.
Κόστος συμμετοχής: €80 ανά άτομο (για το σύνολο των τριών ημερών)

---


Από την οπτική εικόνα στη σωματική αίσθηση / από τη φυσική εικόνα στην οπτική αίσθηση
Σεμινάριο χορού για χορευτές από τους
 Μανταφούνη/ Mazliah/ Zarhy
Κυριακή 27 Μαρτίου 2011
, 11:00-15:00 Αίθουσα χορού (4ος όροφος)

Ο
Fabrice Mazliah, ο Γιάννης Μανταφούνης και η May Zarhy έχουν αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια, σε συνεργασία με διάφορους καλλιτέχνες, μια χορογραφική γραφή που αμφισβητεί, πέρα από τα χαρακτηριστικά του κάθε έργου, την υπόσταση του καλλιτέχνη, καθώς και αυτή του χορογράφου. Αυτό το εργαστήριο θα ανακρίνει την έννοια «θέαμα» και την ένταση που βρίσκεται ανάμεσα στην οπτική εικόνα και τη φυσική αίσθηση που παράγει στο θεατή.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά και στα ελληνικά.

Κόστος συμμετοχής: €20 ανά άτομο
---
Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση




Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα



Web: http://www.sgt.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: