Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ» «CANTO GENERAL»

ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ» «CANTO GENERAL»
KAI ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑ
«ΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ»
            ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΘΩΡΑΞ
ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
              SOLD OUT ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
3η ΗΜΕΡΑ  ΠΕΜΠΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 
Συγκινητικές στιγμές έζησε το αθηναϊκό κοινό στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Φίλων του Ιδρύματος Θώραξ, με τα επικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη, Πνευματικό Εμβατήριο, Canto General και σε πρώτη παρουσίαση το έργο για πιάνο και ορχήστρα Ένας Όμηρος, στην κατάμεστη αίθουσα Χρήστου Λαμπράκη, το περασμένο Σάββατο, στο  Μέγαρο Μουσικής.

Ιστορικές μνήμες ξύπνησαν με τις ερμηνείες τους η Μαρία Φαραντούρη και ο Δημήτρης Καβράκος, οι οποίοι παρουσίασαν το Πνευματικό Εμβατήριο, σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού, καταχειροκροτούμενοι από το κοινό.

Η μελωδία του αγαπημένου σε όλους τους έλληνες τραγουδιού Το Γελαστό Παιδί, από το έργο Ένας όμηρος, ήχησε στην αίθουσα Χρήστου Λαμπράκη σε πρώτη εκτέλεση για πιάνο και ορχήστρα μαγεύοντας το κοινό, από την σολίστ στο πιάνο Τατιάνα Παπαγεωργίου.


Το  Canto General, σε ποίηση Pablo Neruda, το έργο που συνδέθηκε με τους αγώνες για την ελευθερία σε όλο τον κόσμο, ερμήνευσαν με πάθος προκαλώντας τη συγκίνηση όλων όσοι παρευρέθηκαν στη συναυλία, η Μαρία Φαραντούρη και ο Πέτρος Πανδής, οι δύο σολίστ που άφησαν ανεξίτηλη την ερμηνευτική τους σφραγίδα, παρουσιάζοντας το έργο σε ολόκληρο τον κόσμο και σημαδεύοντας μια ολόκληρη εποχή. Αποσπάσματα του Canto General, απήγγειλε στα ελληνικά o ηθοποιός Στέφανος Ληναίος.

Στη συναυλία συμμετείχε η Συμφωνική Ορχήστρα και Μικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων & η Χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη Διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.

Τέλος, κοινό και συντελεστές αποθέωσαν τον μεγάλο έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που παρευρέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, κλείνοντας με τον τρόπο αυτό μία μοναδική συναυλία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων όσοι παρευρέθηκαν εκεί.

Η συναυλία θα επαναληφθεί την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, ενώ λόγω αυξημένης ζήτησης προγραμματίστηκε και 3η συναυλία, στις 16 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έναρξη 8.30 μ.μ.


Εισιτήρια προπωλούνται στο 210 7282333 και στο www.megaron.gr.
Τιμές εισιτηρίων: 13€, 22€, 40€, 60€, 80€

Δεν υπάρχουν σχόλια: