Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ

Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 συναντά τους Έλληνες δημιουργούς. Τα τραγούδια, οι συνθέσεις, η ιστορία και οι απόψεις των Ελλήνων δημιουργών φιλοξενούνται στα studio της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Η εβδομάδα από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου έως και την Κυριακή 26 Μαρτίου 2012 είναι αφιερωμένη στον συνθέτη Διονύση Τσακνή.
Από Δευτέρα έως και την Παρασκευή, ανάμεσα στις εκπομπές του ημερήσιου προγράμματος, στις ώρες 10.00, 13.00, 16.00 και 18.00, θα ακουστούν τραγούδια από όλη την πορεία του Διονύση Τσακνή στο ελληνικό τραγούδι. Τραγούδια με τον ίδιο, αλλά και με άλλους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε. Τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και τραγούδια από θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές τη μουσική των οποίων συνέθεσε.
Την Πέμπτη 22 Μαρτίου, 20.00 με 22.00, στο στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, οι ακροατές του Δευτέρου Προγράμματος 103,7 συναντούν τον Διονύση Τσακνή. Μαζί του θα τραγουδήσουν ο Γιάννης Κούτρας, ο Κώστας Θωμαΐδης, η Αρετή Κετιμέ, η Κασσιανή Λειψάκη και, σε ιδιαίτερους ρόλους, οι ηθοποιοί Άννα Παναγιωτοπούλου και Ελένη Καρακάση. Θα τους συνοδεύσουυν ο Δημήτρης Μπαρμπαγάλας στην κιθάρα, ο Αλέξανδρος Ιακώβου στο βιολί και ο Νίκος Καλαντζάκος στο πιάνο. Θα ακουστούν τραγούδια από προσωπικούς δίσκους του Διονύση Τσακνή, αλλά και τραγούδια που έγραψε για άλλους ερμηνευτές, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε τραγούδια του από το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Η μουσική συνάντηση της Πέμπτης θα μεταδοθεί απευθείας από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 και, μέσω διαδικτύου, από την υπηρεσία webtv στο www.ert.gr/webtv

Επιμέλεια αφιερώματος: Σιδερής Πρίντεζης


ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: