Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Βραβείο αναγνωστών 2011

Νικητής τα «Ανεμώλια» του Ισίδωρου Ζουργού



 
Ανακοινώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου το βραβείο αναγνωστών για το 2011. Το βραβείο απονεμήθηκε στο μυθιστόρημα Ανεμώλια του Ισίδωρου Ζουργού (Εκδόσεις Πατάκη).
Η ψηφοφορία ανέδειξε –για έβδομη χρονιά– το αγαπημένο ελληνικό μυθιστόρημα του αναγνωστικού κοινού, επιλέγοντας ένα από τα δεκαπέντε μυθιστορήματα της «βραχείας λίστας».
 
Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό ψήφισαν από τον κατάλογο των βιβλίων που είχε προκύψει σύμφωνα με τις προτάσεις των μελών από σαράντα Λέσχες Ανάγνωσης οι οποίες λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα.
Τα Ανεμώλια είναι το μυθιστόρημα που υποστήριξαν ένθερμα τόσο οι Λέσχες που συμμετείχαν φέτος, όσο και το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό που έλαβε μέρος στη φετινή ψηφοφορία (2.569 ψήφοι).
 
Ο συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός είπε για τη βράβευσή του:
 
Ο θεσμός ενός λογοτεχνικού βραβείου μέσα σε μια εποχή αριθμών αποτελεί έτσι κι αλλιώς νησίδα πολιτισμού και ελπίδας. Είναι ευτύχημα πως στη λίστα των υποψηφίων υπήρχαν και αυτήν τη χρονιά αξιόλογα βιβλία και συγγραφείς με πολύ σημαντικό έργο, ως αναγνώστης τους ευχαριστώ. Η τελική προτίμηση του κόσμου στο βιβλίο μου είναι σαν ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη που σε προτρέπει να συνεχίσεις. Ευχαριστώ τους αναγνώστες από καρδιάς όπως και τους ανθρώπους του ΕΚΕΒΙ και της ΕΡΤ που μερίμνησαν για άλλη μια φορά ώστε ο διαγωνισμός αυτός να συνεχίσει να υπάρχει.
 
Το Βραβείο Αναγνωστών διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) σε συνεργασία με την ΕΡΤ και είναι ιδιαίτερο στο είδος του, καθώς οι ίδιοι οι αναγνώστες καλούνται να ψηφίσουν το αγαπημένο ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς.
 
 .

Δεν υπάρχουν σχόλια: